Černá sezamová semena - HoReCa
Sezam, také známý jako sezam, přišel do Evropy z Afriky. Černá semena jsou cennější než bílá nebo hnědá semena. Jsou bohatá na retinol, vitamíny B a E, olejové a linolové kyseliny. Sezam je uznáván jako jeden z nejúčinnějších produktů, které mohou zpomalit stárnutí buněk v lidském těle. Černá sezamová semena se přidávají do salátů, dochucují pokrmy z rukoly, fenyklu, ryb. Příjemná pikantní chuť těchto zrn umožňuje jejich úspěšné použití při pečení a výrobě kozinaki. Černý sezam je nepostradatelný pro výrobu sushi.
Použití
Použití pro přípravu všech typů pečiva a dezertů, ovoce, horkých nápojů a pikantních pokrmů orientální kuchyně.
Chuť
Astringentní chuť, mírně hořká.
Nutriční hodnota na 100 g.
Bílkoviny (g / 100g)… 19,0
Tuky (g / 100g)… 49,0
Sacharidy (g / 100g)… 12,0
Energetická hodnota (kcal / 100g)… 570